ManşetVOLEYBOL

LEMA, SPORSUZ BİR HAYAT DÜŞÜNEMİYOR

 

KOMPLE BİR SPORCU LEMA ŞEYH

Voleybolda ülkemizde yetişen önemli yeteneklerden olan ve şimdilerde ise voleybolun yanı sıra TRX eğitmenliği de yapan komple bir sporcu Lema Şeyh, GIYNIK Spor’a konuştu. Başarılı sporcu GIYNIK Spor Şefi Okan Karademir’in hazırlamış olduğu soruları samimi bir şekilde yanıtlarken, spor hayatı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

SPOR, ONUN İÇİN NEFES ALMAK GİBİ

Spora 5 yaşında cimnastik ile başlayan ve daha sonra denemediği spor branşı kalmadığını belirten Lema için spor, nefes almak gibi bir şey. İlkokul yıllarında başladığı voleybol branşında, hem salonda hem de plajda bugüne kadar sayısız başarı ve şampiyonluk yaşayan Lema voleybolu hayatının vazgeçilmez bir parçası olarak görürken voleybolun kendisini bırakmadığı sürece kariyerine devam edeceğini söyledi.

VOLEYBOL OKULU KURMAK İSTİYOR

NESS Fitness&Wellness Club’ta TRX eğitmenliği de yapmakta olan Lema, son dönemlerde popüler olan bu branş hakkında önemli bilgiler aktardı ve her seviyedeki sporcular için uygun olduğunu ifade etti. Koronavirüs salgını sürecinde spor alanındaki kararları da eleştiren başarılı sporcunun ilerideki hedefleri arasında bir voleybol okulu açıp bu konuda Lefkoşa’daki alt yapı eksikliğini gidererek başarılı sporcular yetiştirmek istiyor.

 

Okan KARADEMİR

 

Voleybolda ülkemizde yetişen önemli yeteneklerden olan ve şimdilerde ise voleybolun yanı sıra TRX eğitmenliği de yapan komple bir sporcu Lema Şeyh, GIYNIK Spor’a konuştu.

Başarılı sporcu GIYNIK Spor Şefi Okan Karademir’in hazırlamış olduğu soruları samimi bir şekilde yanıtlarken, spor hayatı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Spora 5 yaşında cimnastik ile başlayan ve daha sonra denemediği spor branşı kalmadığını belirten Lema için spor, nefes almak gibi bir şey.

İlkokul yıllarında başladığı voleybol branşında, hem salonda hem de plajda bugüne kadar sayısız başarı ve şampiyonluk yaşayan Lema voleybolu hayatının vazgeçilmez bir parçası olarak görürken voleybolun kendisini bırakmadığı sürece kariyerine devam edeceğini söyledi.

Şimdiler de NESS Fitness&Wellness Club’ta TRX eğitmenliği de yapmakta olan Lema, son dönemlerde popüler olan bu branş hakkında önemli bilgiler aktardı ve her seviyedeki sporcular için uygun olduğunu ifade etti.

Koronavirüs salgını sürecinde spor alanındaki kararları da eleştiren başarılı sporcunun ilerideki hedefleri arasında bir voleybol okulu açıp bu konuda Lefkoşa’daki alt yapı eksikliğini gidererek başarılı sporcular yetiştirmek istiyor.

 

LEMA ŞEYH İLE GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLDUĞUMUZ RÖPORTAJ ŞÖYLE;

Soru: Lema Şeyh kimdir, bize biraz kendinden bahseder misin?

Cevap: 24 Ocak 1990 tarihinde Lefkoşa’da doğdum. TC Büyükelçiliği KEI ofisinde calışmaktayım aynı zamanda profosyonel voleybol oynuyorum ve NESS Fitness&Wellness Club’ta TRX eğitmenliği yapmaktayım. Arkadaş canlısı, insanların hayatına dokunabilmeyi seven ve kafasına koyduğunu yapan, hırslı bir karakterim var.

 

Soru: Spora ne zaman başladın, spor senin için neler ifade ediyor?

Cevap: Spora 5 yaşında cimnastik ile başladım daha sonra denemediğim spor branşı kalmadı diyebilirim. Spor benim için nefes almak gibi bir şey, hayatımın her döneminde mutlaka bir şekilde hayatımda olmuştur.

 

Soru: Voleybolda sayısız başarı yaşadın, voleybol kariyerin kaç yaşında ve nasıl başladı, bu spora nasıl yönlendin, anlatır mısın?

Cevap: Voleybola ilkokul 3.sınıfta okul seçmelerinde Olgun Kumova hocamın beni keşfetmesi ile başladım. İlk olarak basketbol oynadığım için voleybol oynamayı istemiyordum ancak Olgun hoca voleybolu hayatımın vazgeçilmezi yaptı.

Soru: Hem salon voleybolunda hem de plaj voleybolunda oldukça başarılısın, senin için hangisi daha değerli, voleybol kariyerine devam edecek misin?

Cevap: İkisini birbirinden ayırmak zor aslında. Ancak benim için sanırım plaj voleybolu kendine daha çok sorumluluk yüklediği, daha çok güven verdiği için bir adım daha önde diyebilirim. Voleybol beni bırakana kadar ben voleybol kariyerime devam edeceğim.

 

Soru: Şimdilerde son dönemlerin en popüler spor etkinliklerinden TRX ile uğraşıyorsun, bize biraz TRX’ten bahseder misin?

Cevap: TRX Amerikan askerlerinin bulduğu, iplerle yapılan kondisyon, güç ve denge sporudur. Her hareketinde tüm vücudu çalıştırmayı hedefler ve güçlü bir core bölgesi oluşturmamızı sağlar. Her seviyedeki sporcular için uygundur.

 

Soru: Koronavirüs salgını sürecinde spor alanında alınan veya alınmayan kararları nasıl değerlendiriyorsun?

Cevap: Koronavirüs salgınında sporu yok edip, sporcunun motivesini düşürmek için kararlar alındığını düşünüyorum. İlk başta belli bir dönem ara verilmesi doğru olsa da bu süreç fazlasıyla uzamış ve özellikle hedefleri olan, geçimini spordan sağlayan eğitmenler ve sporcuları bu durum büyük ölçüde etkilemiş ve zarara uğratmıştır.

Soru: Spor merkezlerinin uzun süre kapalı oluşu seni ve çalışmalarını nasıl etkiledi?

Cevap: Motivemi düşürüp, performansımı etkilese de evde kendi başıma bir şeyler yapıp motivemi yüksek tutup, formda kalmaya çalıştım. Bu dönem bizlere güçten ve çabukluktan çok şey kaybettirdi.

 

Soru: Voleybol veTRX eğitmenliği konusunda ilerideki hedeflerin  nelerdir?

Cevap: Bir voleybol okulu açıp Lefkoşa’daki alt yapı eksikliğini giderip, Lefkoşa’dan da başarılı sporcular yetiştirmek istiyorum. TRX ile ilgili de gidebileceğim en iyi yere kadar gidebilmeyi amaçlıyorum.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu