FUTBOLManşet

KTFF SORUŞTURMA MERCİ’DEN ÇİFTE STANDART

Futbol talimatlarına göre sahaya girmesi yasak olmasına rağmen sahaya girip hakemlere söylemlerde bulunan kulüp başkanına disiplin sevki yok, ancak soyunma odası penceresinden taktik veren cezalı antrenöre ve maç sonu sahaya girip hakemlere söylemlerde bulunan yöneticiye disiplin sevki var.

Toplaoğlu ve Erosal disipline sevk edildi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Soruşturma Merci, Yenicami Teknik Direktörü Hasan Topaloğlu ve China Bazaar Gençlik Gücü yöneticisi Suat Erosal’ı Disiplin Kurulu’na sevk ettiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada Topaloğlu’nun Disiplin Talimatı’nın 50. Maddesi olan Cezaya Ve Tedbire Uyulmaması, Erosal’ın ise Disiplin Talimatı’nın 41. Maddesi olan Kişilik Haklarına Saldırı, Hakaret, Küfür ve Tehdit gerekçeleri ile sevk edildiği belirtildi.

 

Videoda görüldü Topaloğlu disipline gitti

KTFF Soruşturma Merci’nin disiplin sevklerini açıklamasının ardından akıllarda büyük soru işaretleri oluştu.

AKSA Süper Lig’in 4. haftasında oynanan ve 1-1 beraberlikle sonuçlanan Mağusa Türk Gücü-Yenicami maçında cezalı olmasına rağmen, MTG taraftar grubu UltraCrows’un sosyal medyada yayınladığı bir video ile ortaya çıkan görüntüde, soyunma odası penceresinden takımıyla iletişime geçtiği görülen Yenicami Teknik Direktörü Hasan Topaloğlu, KTFF Soruşturma Merci tarafından disiplin kuruluna sevk edildi.

 

Hakem etkilendi mi?

MTG-YAK maçının devre arasında yaşanan olaylarda MTG kalecisi Ufuk Şimşek’in, YAK oyuncusu Mahmut Amasyalı’nın yüzüne karşı eliyle fiziksel teması yayıncı kuruluş görüntülerinde yer alırken, hakem Emre Öztaşlı o anda karar vermeyip ikinci devre başlangıcını beklemişti.

Rakip futbolcuya disiplin kurallarına aykırı bir şekilde yapmış olduğu fiziksel müdahele neticesinde mutlak ihraç edilmesi beklenen Ufuk Şimşek’in, ikinci devre başlangıcında MTG başkanı Koral Bozkurt’un sahaya girip hakemlere söylemleri sonrasında hakem Emre Öztaşlı tarafından bu olayın sarı kart ile geçiştirilmesi büyük tepkilere neden olmuştu.

 

Sahaya girmesi yasak değil mi?

Maçın ikinci devre başlangıcı öncesinde talimatlara göre sahaya girmesi veya sahada olması yasak olmasına rağmen oyun alanı içerisine giren MTG başkanının hakemlere söylemleri yayıncı kuruluş görüntülerinde yer almadı.

Ancak GIYNIK Web Tv’de her Pazartesi akşamı canlı yayınlanan Futbol ve Ötesi programında, yaşanan olaylar farklı kaynaklardan elde edilen görüntülerle kamuoyu önünde herkes tarafından gözler önüne serildi ve yorumcular tarafından delil niteliği taşıdığı açıklandı.

 

Çifte standart mı var?

Yaşanan bu gelişmelerin ardından KTFF Soruşturma Merci’nin disiplin sevki konusunda MTG başkanı hakkında hiçbir karar almaması futbolda çifte standart konusunu gündeme getirdi.

Olaylarla ilgili yaşananlar tüm kamuoyu önünde görülmüş olmasına rağmen KTFF Soruşturma Merci’nin bu konuda duyarsız kalması ülke futbolu adına oldukça düşündürücü oldu.

 

Yöneticiden tehdit mesajı

Canlı yayınlanan programda ayrıca MTG yöneticisi olduğu düşünülen Koral Olurcan’ın da yayın sırasında yapmış olduğu yorumlarında, programda yer alan spor yazarlarına ve yorumculara yönelik “Mağusa’ya Gelmeyin” şeklindeki tehditvari açıklamalarını da görmezden gelen KTFF Soruşturma Merci’nin bu tutumu da futbolun geleceği adına kafalarda soru işareti bıraktı.

 

MTG’ye ayrıcalık mı tanınıyor?

Disiplin sevklerinin açıklanmasının ardından futbol camiasında KTFF Soruşturma Merci’ye karşı ciddi bir güvensizlik oluştu.

Süper Lig’de ilk 4 hafta sonunda en çok konuşulan konu hakem hataları olurken, KTFF Soruşturma Merci’nin disiplin sevkleri konusunda çifte standart yaparak adaleti sağlamaması, MTG’ye karşı bir ayrıcalık tanınıyor endişesini gündeme getirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu