ManşetYorum

SÜPER LİGİN İKİ HAFTALIK PERFORMANSI

Bülent KILIÇOĞLU

Süper Ligin İki Haftalık Performansı

AKSA Süper Lig’de ilk iki haftada toplam 7 karşılaşmayı canlı izleme fırsatı buldum. Çok net söyleyebilirim ki keyif aldım.

Takımların üç yabancı futbolcu kaliteleri geçmiş yıllara göre daha yukarılarda. Bu durum, ligin daha izlenir hale gelmesini sağladı. Ligin gol yükünü de bu futbolcuların çekeceği kesindir. Taraftarın da maçlara olan ilgi ve alakası olumlu yönde artmıştır.

Tepede izlediğim Gönyeli-Doğan Türk Birliği karşılaşması iki hafta içindeki en favori maç olarak hafızama kazınmıştır.

Bu müsabakanın diğerlerinden farkı ne derseniz, oyunun yüksek tempoda oynanması ile birlikte altı güzel gol ve taraftarın sahaya verdiği sinerji. Yıllar önceki Gönyeli ruhunun canlanışı oldu.

İkinci devrede çok iyi oynayarak 2-0 geriden gelip 2 farklı üstünlüğü bularak kazanan Doğan ise şampiyonluk parolasına uydu.

Hakemlere gelince, ilk iki hafta itibari ile çok fazla eleştiri aldılar. Önleyici hakemlik konusunda eksik kaldılar. Düdüklerini olayların başlangıcından sonra çok geç çaldılar. Ceza alanı içi on kusurlu hareketlerde çok fazla hata yaptılar. Kartların standardını da tutturamadılar. Çok fazla skora yansıyan hatalar olunca da eleştiri oklarından kaçamadılar.

Hakemlik, müsabakayı idare etmekten öteye geçmelidir. Yönetmek, otoritesini göstermek ve kuralları adil kullanabilmek gerektirir. İzleyen diğer kişi veya kişiler tarafından da çaldığı düdükleri ile kabul görmesi gerekir.

Öte yandan genç hakemlerin sayısının arttığını da görüyorum. Bu hakemlik camiası adına sevindirici olsa da kalitenin de hızla gelişmesi çok önemlidir.

İnşallah az hata ve övgü ile hakemleri alkışlayacağımız üçüncü haftayı iple çekeceğimi belirtmek isterim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu