DİĞER SPORLARManşet

NİDA TOKO TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ

KKTC Cimnastik Federasyonu tarihinin Türkiye şampiyonalarındaki ilk madalyası Fatma Nida Toko’dan geldi.

2024 Artistik Cimnastik Küçük Kızlar Serbest Seri Türkiye Şampiyonası’nda mücadele eden minik kızlarımız Fatma Nida Toko, Elvin Altındağ ve Aslı Aslı başarılı sonuçlara imza attılar ve göğsümüzü kabarttılar.

İlk kez Türkiye Şampiyonası’nda yer alan sporcularımız kategorilerinde en küçük yaşta yarışarak dezavantajlı olsalar da elde ettikleri sonuçlarla gelecek için umut verdiler.

Erbulut Cimnastik Kulübü sporcularından Fatma Nida Toko 40.300 puanla genel klasmanda Türkiye üçüncüsü olurken yaş kategorisinde birinciliği elde etti. Nida ikinci ile aynı puana sahip olsada serilerde ceza puanlarına göre üçüncü sırayı aldı ve bronz madalyanın sahibi oldu.

Diğer sporcularımız Elvin Altındağ 37.600 puanla genel klasmanda 10., yaş kategorisinde 4., Aslı Aslı ise 33.300 puanla genel klasmanda 16., yaş kategorisinde 9. sırada yer aldı.

Erbulut: Ve yine tarih yazdık, Nida Toko Türkiye 3.’sü

Erbulut Cimnastik Kulübü kurucusu ve antrenör Mustafa Erbulut, sporcusu Nida Toko’nun başarısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Mustafa Erbulut açıklamasında, “Ve yine tarih yazdık, Nida Toko Türkiye 3.’sü. KKTC Cimnastik tarihinin kızlar kategorisinde gelen ilk yurt dışı madalyası. Gurur.” ifadelerini kullandı.

Erbulut’un açıklaması şöyle devam etti: “2024 Artistik Cimnastik Küçük Kızlar Serbest Seri Türkiye Şampiyonası’nda mükemmel dereceler elde ettik. İlk kez katıldığımız ve sporcularımız kategorimizde dezavantajlı olarak en küçük yaşta yarışan sporcular olmaların rağmen genel klasmanda Fatma Nida Toko Türkiye 3.’sü olarak kürsü görmeyi başarırken, Aslı Aslı ise 16. sırada şampiyonayı tamamladılar. Şampiyonaya katılan kendi yaş grupları yani 2015 doğumlu sporcular arasında ise sporcularımız Fatma Nida Toko birinci, Aslı Aslı ise 9. olmuştur. Çok emek çok özveri ve sonunda mutlu ve gururluyuz. Federasyon başkanımız Hasan Sapsızoğlu’na, As Başkanımız Basri Aydoğan’a, Cimnastik Federasyonu yönetim kuruluna, ana sponsorumuz Neareastbank ve Enver Haskasap’a desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu