DİĞER SPORLARManşet

Basketbol Federasyonu’nun ciddiyetsizliği kabul edilemez

Lefkoşa Sanat ve Spor Gelişim Derneği, Basketbol Federaysonu’na büyük tepki gösterdi. 1 aydır ne onay yazısı, ne de telefonlara cevap verdiler!

Lefkoşa Sanat ve Spor Gelişim Derneği, Basketbol Federasyonu’na büyük tepki gösterdi.

Tüzüğünde yer alan basketbol branşı ile ilgili basketbol okulu açmak için Basketbol Federasyonu’na yazılı başvuruda bulunan ve onay bekleyen kulübe, federasyon tarafından 1 aydır cevap verilmedi.

Konuyla ilgili kulüpten yapılan açıklamada, Basketbol Federasyonu’nun 1 aydır onay yazısı vermediği için tüm hazırlıkları ve çalıkşmaları bakımından federasyon tarafından maddi manevi olarak zarara uğratıldıkları ifade edildi.

Ayrıca bu süreçte federasyon yetkililerinin telefonlara dahi çıkmadığı ve cevap vermediği belirtilirken bu ciddiyetsizliğin kabul edilebilir bir durum olmadığı açıklandı.

 

Lefkoşa Sanat ve Spor Gelişim Derneği Spor Kulübü’nden yapılan açıklama şu şekilde;

“Lefkoşa Sanat ve Spor Gelişim Derneği olarak, kulübümüz çatısı altında yüzme, bisiklet ve basketbol olmak üzere 3 ana branşta faaliyet göstermek için yola çıktık.

Spor Dairesi’nden de almış olduğumuz izinler doğrultusunda faaliyetlerimizi resmi bir şekilde hayata geçirdik. Bisiklet ve yüzme dallarında aktif bir şekilde çalışmalarımıza başlarken ne yazık ki Basketbol Federasyonu’nun önemsemez ve keyfi tavırları nedeniyle onay alamadığımız için basketbol branşı ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşadık.

18 Haziran 2022 tarihinde Basketbol Federasyonu yönetimine basketbol okulu açmak için yazılı olarak talepte bulunduk. Ancak 18 Temmuz 2022 tarihine kadar aradan 1 ay geçmiş olmasına rağmen federasyon tarafından sürekli oyalandık ve telefonlarımıza dahi cevap verilmedi. Tüm hazırlıklarımız ve çalışmalarımız, federasyon tarafından maddi manevi olarak zarara uğratıldı.

Bizler Lefkoşa Sanat ve Spor Gelişim Derneği olarak, ülke gençliğine sahip çıkmak, onları kötü alışkanlıklardan kurtarmak, çocuklara spor yapma imkanı sunarak onlara spor kültürü, disiplini kazandırmak, onları iyi ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek arzusundayken federasyonun ciddiyetsizliği, basketbol gibi güzide bir branşın yeni bir üye daha kazanacak olmasının önüne geçilmesi kabul edilebilir değildir.

Beklentimiz bir an önce dilekçemizin değerlendirilip basketbol faaliyetlerimize başlayabilmemiz için onay yazımızın gönderilmesidir.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu