BASKETBOLGenelManşet

Basketbolumuza dokunma!

KKTC Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun, para olmadığı gerekçesiyle bu sezon U13 Ligi’ni oynatmaması ile ilgili bu yaş kategorisinde çocukları bulunan bir grup veli, GIYNIK Spor’a ulaşarak Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu’na isyan etti.

Özel Haber

FEDERASYONUN BÜTÇESİ YOKSA, VELİLER PARA TOPLAMAYA HAZIR

KKTC Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun, para olmadığı gerekçesiyle bu sezon U13 Ligi’ni oynatmaması ile ilgili bu yaş kategorisinde çocukları bulunan bir grup veli, GIYNIK Spor’a ulaşarak Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu’na isyan etti. Veliler, ‘Basketbolumuza Dokunma’ diyerek federasyonun parası yoksa kendilerinin para toplayarak U13 Ligi’nin oynatılmasını talep ediyor.

KATKI YOK DİYE DURDURULMUŞTU, KATKI ALINDI YİNE BAŞLAMADI

KKTC Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 10 Mayıs 2022’de yapmış olduğu bir basın açıklaması ile devlet katkısının henüz alınamadığı nedeniyle U17 ve başlatılmamış diğer kategorileri ileriki bir tarihe kadar durdurma kararı almıştı. Haziran ayı itibariyle spor federasyonlarına 2022 devlet katkısının ilk dilimleri ödenmiş olmasına karşın Basketbol Federasyonu durdurmuş olduğu ve hiç başlatmadığı ligler ile ilgili henüz adım atmadı.

Konuyla ilgili GIYNIK Spor’a ulaşan bir grup veli yaşanan süreçlerle ilgili düşüncelerini, şikayetlerini ve taleplerini ilettiler.

Velilerin ortak görüşleri şöyle;

UZUN SÜRE BASKETBOLDAN UZAK KALDILAR

“Özellikle 2009 ve 2010 doğumlu çocuklarımız pandemi sürecinden dolayı uzun süre basketboldan uzak kaldı ve geçtiğimiz yıl ise U13 Ligi oynanmasına rağmen bu yaş kategorisindeki çocuklarımız o dönem daha küçük oldukları için fazla süre alamadılar.”

ÇOCUKLARIMIZI KALKAN OLARAK KULLANMASINLAR

“Birçok federasyon lig faaliyetlerini eksiz bir şekilde tüm kategorilerde yaparak tamamlarken Basketbol Federasyonu para olmadığı gerekçesiyle alt yaşlarda bazı ligleri durdurdu bazılarını ise hiç başlatmadı. Ancak devlet katkısı alınmasına rağmen federasyon, durdurduğu ve başlatmadığı liglerle ilgili hiçbir açıklama yapmıyor ve adım atmıyor. O nedenle devlet katkısının alınması için federasyonun çocuklarımızı kalkan olarak kullanmasını istemiyoruz.”

BAŞKAN ANTRENÖR, HAKEMLERİ ÖZEL TURNUVADA

“Ancak görüyoruz ki federasyon alt yapıları hiç önemsemiyor. Federasyon, polis turnuvası gibi özel organizasyonlara destek vererek hakemlerini görevlendiriyor ve hatta federasyon başkanı bile turnuvada antrenörlük yapıyor. Durdurulan ve oynanmayan alt yapı ligleri varken bu yaşananlar kabul edilebilir değildir.”

ALT YAPI SORUMLUSU ALLAH’A KALDI DİYOR

“U13 Ligi’nin geleceği ile ilgili federasyonun alt yapılar sorumlusu Ateş Farisoğlu’na da defalarca sorduk. Bu çocukların durumunun ne olacağı, ligin oynanıp oynanmayacağı, bunca emeğin boşa mı gideceği ile ilgili sorular yönelttik ancak aldığımız cevap bizleri çok üzdü. Alt yapılar sorumlusunun her defasında U13 Ligi’nin durumu ile ilgili Allah’a kaldı, gibi bir söylemde bulunması bizleri derinden yaraladı ve basketbolun ne durumlara geldiğini ortaya koydu.”

ÇOCUKLARIMIZ BASKETBOLDAN KOPUYOR FARKLI BRANŞLARA YÖNELİYOR

“Bu yıl U13 Ligi için uzun süredir antrenmanlar yapan ve hazırlıklarını sürdüren çocuklarımız artık basketboldan kopma noktasına geldiler. Lig oynanmadığı için heveslerini kaybediyorlar basketbol sevgileri bitiyor ve yavaş yavaş farklı spor branşlarına yönelmeye başladılar.”

FEDERASYONA AÇIK ÇEK, BİR HAFA İÇİNDE YANIT İSTİYORUZ

“Bizler çocuklarımızın basketboldan kopma endişesini yaşadığımız için basketbol federasyonuna ‘Basketbolumuza Dokunma’ diyerek talebimiz şudur. Federasyonun bütçesi yoksa eğer bu ligi oynatmaları için biz veliler olarak para toplamaya hazırız. Federasyona açık çek sunuyoruz. Bu konuda veliler olarak federasyondan bir hafta içerisinde olumlu veya olumsuz bir yanıt bekliyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu